Contactgegevens
T 078-7999945 078-7999945

Aanmelden

Procedure

Wanneer u als begeleider of als cliënt zelf meent dat bewindvoering noodzakelijk is voor de oplossing van de financiële problematiek, dan kunt u direct telefonisch contact opnemen via 078-7999945 of uw aanmelding indienen via ons aanmeldformulier. Tijdens het telefoongesprek wordt de financiële situatie besproken en wordt kort uitgelegd wat bewindvoering inhoudt. Vervolgens wordt direct een huisbezoek ingepland.

Tijdens het huisbezoek zal samen met de bewindvoerder het verzoekschrift voor de onderbewindstelling (een aanvraagformulier voor bewindvoering) worden ingevuld en daarna naar de rechtbank worden gezonden. Daarnaast wordt op dat moment een kopie van de financiële administratie aan de bewindvoerder overgedragen. Verder legt de bewindvoerder duidelijk uit wat bewindvoering inhoudt en wat de verwachtingen over en weer zijn.

Na ontvangst van het verzoekschrift zal de kantonrechter beoordelen of akkoord kan worden gegaan met de onderbewindstelling. Tijdens een zitting op de rechtbank wordt de cliënt medegedeeld of dat het geval is. Zodra de kantonrechter akkoord is, zal de bewindvoerder de verantwoordelijkheid voor de financiële administratie direct overnemen.

Griffierecht

Voor het aanvragen van bewindvoering bij de rechtbank dient u griffierecht te betalen. Beschermingsbewindkantoor Nederland schiet het bedrag aan u voor, zodat het tempo in de aanvraag van het bewind bewaard blijft. Na aanvang van het bewind zal het voorgeschoten bedrag op uw budget worden ingehouden.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang