Contactgegevens
T 078-7999945 078-7999945

Budgetbeheer

Naast bewindvoering bieden wij ook budgetbeheer aan. Dat doen we in twee verschillende soorten: budgetbeheer zonder schulden en budgetbeheer met schulden. Hieronder treft u een toelichting op deze verschillende vormen van budgetbeheer.

Budgetbeheer zonder schulden

Deze vorm van budgetbeheer is bedoeld voor mensen die graag willen weten dat hun maandelijkse vaste lasten worden betaald en dat er wordt gespaard en gereserveerd voor toekomstige, onvoorziene uitgaven.

De budgetbeheerder ontvangt al uw inkomen op een beheerrekening en betaalt de vaste lasten die iedere maand moeten worden voldaan. Het geld wat overblijft wordt (indien mogelijk) bijvoorbeeld gebruikt voor het uitbetalen van leefgeld (wekelijks of maandelijks), het reserveren voor grotere uitgaven en het eventueel opbouwen van spaargeld.

De post met betrekking tot de inkomsten, de vaste lasten en de Belastingdienst komt bij de budgetbeheerder binnen. De budgetbeheerder behandelt deze post voor u en neemt contact met u op als er wijzigingen door u moeten worden doorgevoerd.

Budgetbeheer met schulden

Deze vorm van budgetbeheer is bedoeld voor mensen die graag willen dat het beheer van de financiële administratie vrijwel volledig wordt overgenomen. Deze soort lijkt zeer sterk op bewindvoering, maar dan zonder tussenkomst van de kantonrechter.

De budgetbeheerder verricht dezelfde werkzaamheden als bij Budgetbeheer zonder schulden, maar gaat een aantal stappen verder. De budgetbeheerder verricht (indien mogelijk en door u toegestaan) bijvoorbeeld ook de ondersteuning bij schulden, zoals het geven van advies over hoe u grote schulden kunt oplossen, het benaderen van schuldeisers voor het bereiken van eenvoudige schuldoplossingen en het verzamelen van een deel van de documenten die nodig zijn voor schuldhulpverlening.

De post met betrekking tot de inkomsten, de vaste lasten en de Belastingdienst komt bij de budgetbeheerder binnen. De budgetbeheerder behandelt deze post voor u en voert in overleg met u wijzigingen door als dat nodig is. De post van schuldeisers komt bij uzelf binnen en kunt u doorsturen naar de budgetbeheerder om daarna te bespreken.

 

Aanmelden?

Bent u begeleider, werkgever, particulier of ondernemer en meent u dat budgetbeheer noodzakelijk is voor de oplossing van de financiële problematiek? Dan kunt u direct telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 078-2043005. Tijdens het telefoongesprek wordt de financiële situatie besproken en wordt kort uitgelegd wat budgetbeheer inhoudt en welke kosten daaraan verbonden zijn. Aansluitend kan een (digitaal) opstartgesprek worden ingepland.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang